Team

Het team van buurtsportcoaches in de gemeente Hattem bestaat uit Jesse en Marijke. 
De buurtsportcoaches zijn in dienst bij MFC de Marke. De buurtsportcoach is een bruggenbouwer tussen buurt, onderwijs en sport. Samen met scholen, sportverenigingen en instellingen werkt het team van buurtsportcoaches aan een gezonde en actieve leefstijl voor alle inwoners in de gemeente Hattem.

 

De buurtsportcoaches in Hattem organiseren activiteiten die erop gericht zijn om kinderen en senioren meer te laten bewegen en kennis te laten maken met verschillende sportactiviteiten en sportverenigingen die de gemeente Hattem rijk is.
Daarnaast zorgen wij voor een structurele verbinding tussen scholen, instellingen, sportverenigingen en buurten.

 

Graag blijven wij als buurtsportcoaches op de hoogte van alle activiteiten rondom sport en gezondheid binnen de gemeente Hattem.
Kan uw school, sportvereniging, bedrijf of instelling ondersteuning gebruiken bij het organiseren van activiteiten?

Neem dan gerust contact op met de buurtsportcoach, want samen staan we sterker!

Wij zijn bereikbaar per mail op: buurtsportcoach@mfcdemarke.nl.

 

JOGG

Hattem is officieel een JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) gemeente. JOGG is een lokale aanpak voor meerdere jaren met als doel het bevorderen van een gezonde leefstijl onder jongeren.

Het idee is dat meer gedaan kan worden voor kinderen wanneer scholen, verenigingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven actief samenwerken.

Waarom JOGG?

Ongeveer één op de zeven kinderen is te zwaar. Daarom is de bestrijding van overgewicht onder de jeugd hard nodig. Gezond eten, drinken én voldoende bewegen draagt bij aan een gezonde leefstijl en een gezond gewicht. Met de JOGG-aanpak worden jongeren gestimuleerd om dagelijks meer te bewegen en gezonder te eten en drinken.

JOGG helpt kinderen en hun ouders bij het maken van gezonde keuzes en laat zien hoe gemakkelijk bewegen en sporten kan zijn. Dat hoeft niet bij een club of verenging te zijn, denk ook aan klimmen in de speeltuin, voetballen op het pleintje of op de fiets naar school.

contact