Zwemles informatie 

Hier kunt u de jaarplanning vinden voor seizoen 2022-2023 (met o.a. kijklessen, diplomazwemmen, vakanties, etc.).

Informatie reguliere zwemlessen

Uw zoon of dochter krijgt bij ons les volgens het Zwem-ABC. Het Zwem-ABC bestaat uit drie nationale Zwemdiploma's: A, B en C. Tijdens de zwemlessen leert uw zoon of dochter alle vaardigheden die nodig zijn bij het zwemmen in moderne zwembaden en activiteiten op, in en aan het buitenwater. Hoe meer zwemdiploma's er worden behaald, hoe veiliger uw zoon of dochter is in het water. Na behalen van het zwemdiploma A, B en C krijgt uw zoon of dochter het predicaat Zwemveilig.
Al vanaf de eerste zwemles ligt het accent op veiligheid en zelfredzaamheid in het water onder alle omstandigheden. Zwembad De Marke werkt met het NRZ diploma. Voor de landelijke voorwaarden van de diploma's verwijzen wij u graag naar de 
www.allesoverzwemles.nl/zwem-ABC.

Siebe en Liefke

Wij hebben met Sibbe & Liefke een uniek zwemlesconcept ontwikkeld dat aansluit op de
beleveniswereld van uw kind. Het verhaal, welke uw kind meekrijgt in de vorm van een schatboek wanneer hij/zij start met zwemles, doorloopt de stappen die uw kind ervaart. Van de eerste zwemles tot het C-diploma. Wij hebben gekozen voor een opleidingsweg met gebruik van o.a. drijfmiddelen, (speel)materialen en stuurkaarten. Op deze speelse manier nemen wij uw kind mee in het 'Sibbe en Liefke' avontuur met als doel het beheersen van de zwemslagen en basisvaardigheden.

Zwemlesdagen en tijden

De zwemlessen zijn 1 keer per week 45 minuten en worden gegeven op maandag, donderdag en vrijdag vanaf 15:00 uur.  Op zaterdag starten de zwemlessen vanaf 08:00 uur.

Zwemles niveau's

Wij werken voor het A-diploma met 4 niveau groepen: rood, oranje, groen en brons. 
Rood en oranje vinden plaats in ondiep water: 48-80 cm.
Groen en brons vinden in diep water: 1.20-2.60 meter.  
De lessen voor B en C worden ook in het wedstrijdbad gegeven. 

Leerlingvolgsysteem

Verder wordt er gewerkt met een online leerlingvolgsysteem. Hierin noteert de docent de vorderingen van uw kind. Thuis kunt u op dit systeem inloggen en inzien wat de vorderingen zijn.  Bij de overgang naar een volgend niveau zal de docent dit aan u melden. Dan krijgt uw kind ook een andere kleur bandje, passende bij het niveau. Eventueel zal ook de lestijd veranderen. Mochten er motorische en of sociaal-emotionele ontwikkelingen zijn kunt u dat aangeven tijdens het inschrijven van het kind.  

Inschrijven zwemles 

Vanaf 4 jaar mogen kinderen starten met zwemles maar vanwege de wachtlijst adviseren wij u om uw kind tijdig in te schrijven voor zwemles.

Inschrijven zwemles

Informatie privé zwemles

Als u verzekerd wilt zijn van persoonlijke aandacht, dan zijn de privé zwemlessen zeker iets voor u. Er is weinig afleiding en veel meer gerichte aandacht voor uw kind. Het voordeel van privé lessen is dat u geen rekening hoeft te houden met het niveau en tempo van anderen, uw kind krijgt de tijd die het nodig heeft om zich te ontwikkelen. Ook via de privé zwemles kunnen wij toewerken naar het zwemdiploma.

  • 1 op 1, de duur van de privéles is 30 minuten.

 Voor meer informatie en/of het inplannen van een privé les kunt u ons bellen of mailen.  

Informatie zwemles plus

Kinderen die te maken hebben met motorische, fysieke of concentratie problemen bieden wij zwemles aan in kleine groepjes met maximaal 4 kinderen. Zodat er persoonlijke aandacht en extra uitleg gegeven kan worden.

Voordat uw kind geplaatst wordt, volgt eerst een intake. De lessen zijn uitermate geschikt voor b.v. kinderen uit het speciaal onderwijs, kinderen met PDD-nos of ADHD. Het tempo in de reguliere zwemlessen is voor hen vaak te hoog en doordat de groepen groter zijn is er minder persoonlijke aandacht voor hen.

Voor meer informatie over de kosten voor de zwemlesplus kunt u contact met ons opnemen.

Er zijn 2 keuzen voor zwemles plus
   -  1 op 1, een les duurt 30 minuten
   -  1 op 4, uw kind wordt gekoppeld met maximaal 4 kinderen in de groep. De les
       duurt 45 minuten 

Informatie volwassenzwemles

Je bent nooit te oud om te leren, dat geldt ook voor zwemmen. Daarom bieden wij zwemles voor volwassenen aan. Je kunt aan de lessen voor volwassenen meedoen als je nooit hebt leren zwemmen, als je weer vertrouwd wilt worden met water of als je beter wilt leren zwemmen. De zwemlessen zijn 1 keer per week 45 minuten. De kosten hiervoor bedragen € 50,50 per maand.

 

contact